Magazines

Magazine Transitie met Boerenverstand – circulair terreinbeheer

2018, in opdracht van RWS-Oost NL en Provincie Gelderland

Dit magazine is een vervolg op de in 2017 uitgekomen editie met als titel ‘Waarde van maaisel’. Dit keer staan vooral de dilemma’s centraal, die betrokkenen ervaren bij het toepassen van circulair terreinbeheer. Het magazine sluit aan op de landelijke Transitieagenda Biomassa en Voedsel.

Werkzaamheden: Projectleiding en artikelen, geschreven op grond van input uit rapporten en interviews. In samenwerking met Ingrid Zeegers [Portretten in Woorden] en Ilva Besselink-Noorda [Studio Ilva].

Magazine ‘Ocean summit: Future of the Ocean’

2018, in opdracht van de Topsector Water

Dit eenmalige magazine is geïnspireerd op de Ocean Summit – Future of our Ocean, die plaatsvond na de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen. Doel van het magazine is om de kennis en inspiratie te delen, die tijdens het evenement los kwam.

Werkzaamheden: Schrijven van artikelen, in samenwerking met Ingrid Zeegers [Portretten in Woorden]

Het magazine beschrijft 15 pilots met als motto: het inzetten van maaisel uit circulair terreinbeheer als hoogwaardige grondstof voor verscheidene markten. Het magazine is gedrukt op graspapier.

Werkzaamheden: Projectleiding en artikelen, geschreven op grond van input uit interviews. In samenwerking met Ingrid Zeegers [Portretten in Woorden] en Ilva Besselink-Noorda [Studio Ilva].

Magazine ‘Over de Zee’ 

2013 en 2014 (nummers 1, 2 en 3), in opdracht van de Stichting Water en Media

Deze online magazines bundelen artikelen over de Noordzee: van veiligheid, milieu tot allerlei vormen van gebruik.

Werkzaamheden: Deelname aan redactie, schrijven artikelen. In samenwerking met andere betrokkenen bij dit (vrijwillige) initiatief.

Tijdschrift ‘Aarde en Mens’

1997 – 2002, in eigen beheer (inspiratie voor de oprichting van Bureau Landwijzer)

Gedurende 5 jaar hebben we circa 20 edities uitgebracht van het fysisch geografisch tijdschrift Aarde en Mens.

Werkzaamheden: Opzet tijdschrift, lid van het bestuur (secretaris), (eind)redactie en schrijven artikelen. In samenwerking met andere betrokkenen bij dit (vrijwillige) initiatief.